شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
سال 1403، سال جهش تولید با مشارکت مردم
 
شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب همایش مدیریت مصرف آب برگزار گردید
به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب همایش مدیریت مصرف آب برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان همایش مدیریت مصرف آب به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب که با حضور ائمه جمعه و جماعت اهل تسنن و تشیع شهرستان های استان، معاون مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان، قائم مقام شرکت توزیع برق ، مدیر عامل شرکت برق منطقه ای و جمعی از ریش سفیدان و معتمدین در سالن اجتماعات شرکت برق منطقه ای برگزار گردید.

در این مراسم امام جمعه موقت زاهدان ضمن اشاره به بحران کم آبی و کاهش نزولات آسمانی  گفت: باید فرهنگ صحیح مصرف را در جامعه ترویج داده و این مهم قابل اجرا نیست مگر اینکه اول از خود مسئولین و ارگان های دولتی شروع شود تا مردم هم این فرهنگ را بپذیرند.

حجت الاسلام و المسلمین عزیزی نیر در این دیدار با ذکر آیاتی از قرآن کریم، اهمیت مصرف بهینه آب و صرفه جویی را متنذکر شد و گفت: شاید بیش از 60 آیه به روشنی در قرآن کریم بر اهمیت آب تاکید دارد که این وظیفه ما را در قبال آب سنگین تر می کند.

در ادامه این مراسم مولوی حسین بر با اشاره به اینکه در این آیات خداوند متعال زندگی ما انسانها و کل موجودات را بستگی به آب دانسته تصریح کرد: در روایات نقل شده از ائمه اطهار هم به روشنی بر نقش آب اشاره شده و وجود همه موجودات وابسته به آب عنوان شده است.

وی با بیان اینکه باید اسراف آب به یک تکلیف بزرگ در اعمال و رفتار ما انسانها تبدیل شود، عنوان کرد: ما مسلمانان بیشتر از هر دین و آئینی باید قدر این موهبت الهی را بدانیم.

مولوی حسین بر نیر در ادامه این دیدار با اشاره به خشکسالی های چندین سال اخیر در کشور و منطقه، اظهار داشت: این عامل موجب گردید تا بحران آب تشدید شود و این ما هستیم که با صرفه جویی نگذاریم که بحران بیش از این نمایان تر شود.

وی همچنین بیان داشت: در طول سال در خطبه های مختلفی این موضوع را به مردم عزیز مطرح می نمایم و در آینده نیز این کار را بعنوان یک تکلیف الهی بر بندگان انجام خواهم داد.

سرگلزایی معاون مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان با نگاهی به وضعیت آب در جهان و ایران اظهار داشت: از 100درصد منابع آب کره زمین تنها 5/2درصد آب ها شیرین می باشد که از همین 5/2درصد ، 97درصد آن بصورت یخ ها که غیر قابل دسترسی می باشد را تشکیل می دهد و تنها 3درصد از 5/2درصد آب های شیرین آبهای تجدید پذیر در چرخۀ بارش و تبخیر می باشد که همین میزان آب هم از نظر مکانی و زمانی مطابقت ندارد بگونه ای که در کشور ما میزان متوسط بارندگی 250 میلی متر بوده و در کشورهای اروپایی 750 میلی متر می باشد.

وی افزود: طی گزارشات اعلام شده در سال 1950 تعداد 12 کشور با حدود 20 میلیون نفر با کمبود آب مواجه بوده اند و در سال 1990 تعداد 26 کشور با حدود 300 میلیون نفر با کمبود آب مواجه بوده و پیش بینی می شود در سال 2025 تعداد 65 کشور با جمعیت 7 میلیارد نفر با کمبود آب مواجه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما طی دهۀ اخیر بعلت تغییرات اقلیمی و خشکسالی های حاکم بر کشور و افزایش روزافزون برداشت از منابع زیر زمینی، کیفیت و کمیت منابع آبهای زیرزمینی به شدت کاهش یافته است فلذا هم اکنون آب بصورت یک منبع استراتژیک و محدود کننده برای توسعه اقتصادی و اجتماعی بخصوص در منطقه خاورمیانه مطرح می باشد.

سرگلزایی با نگاهی به مقوله آب در قرآن کریم، تصریح کرد: خداوند متعال در سورۀ مبارکه واقعه آیات 68 و69 و 70 به تفکر در خصوص بحث آب اینکه آب را آیا شما از ابرها نازل می کنید یا نازل کننده ایم و اگر بخواهیم این آب گوارا را تلخ و شور می گردانیم ( افرایتم الماء الّذی تشربون ءانتم انزلتمره من المزن ام المنزلون لو نشاء جعلناه جاجاً فلولا تشکرون ) این آیات انسان را متوجه این نکته می کند که اگر خدا میخواست به املاح محلول در آب نیز این اجازه میداد همراه ذرات آب تبخیر شوند و دوش به دوش آنها به آسمان صعود کنند و ابرهای شور و تلخ تشکیل داده ، قطره بارانی همانند آب دریا درست شود و شور و تلخ فرو ریزند اما او این اجازه را نداده است نه تنها به املاح بلکه میکروبهای مضرهم اجازه نیافته اند که همراه بخار آب به آسمان صعود کنند و قطرات باران را آلوده کنند.

معاون مشترکین و در امد شرکت ابفا استان ادامه داد: همچنین خداوند متعال در سورۀ ملک آیه 30 می فرماید ( قل ارأیتم ان اصبح ماءکم غوراً فمن یأتیکم بماءٍ معین ) بگو به من خبر دهید اگر آبهای سرزمین شما در زمین فرو رود، چه کسی می تواند آب جاری و گوارا را در دسترس شما قرار دهد.

سرگلزایی خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات خداوند متعال در قرآن کریم و آموزه های دینی ، ما بایستی در مصرف آب صرفه جویی داشته باشیم تا مورد عذاب خداوند قرار نگیریم که همانا فرمودند که اگر قدر این نعمت را ندانید ما آنرا شور و تلخ میگردانیم .
وی تصریح نمود: محققان ایرانی نیز در تلاش‌اند تا با استفاده از فناوری‌های جدید راهی برای غلبه بر بحران آب بیابند. در این میان باید از خودمان بپرسیم سهم ما برای مقابله با این بحران چیست. آیا می‌توانیم بدون توجه به موقعیت کشورمان هر گونه که دوست داریم از منابع انرژی به ویژه آب استفاده کنیم؟! تا به حال تصاویر سرزمین‌های خشکسالی‌ زده را دیده‌ایم؟ شاید باید کمی به ایران بدون آب فکر کنیم. بد نیست به حال و روز دریاچه‌های رو به نابودی توجه کنیم. اصلا لازم نیست کارهای عجیب غریب بکنیم یا زحمت خاصی را متحمل شویم. کافی است کمی فقط صرفه‌جویی در مصرف آب را جدی بگیریم حتی در حد یک لیوان در روز!

وی در پایان افزود: آنچه مسلم است، توجه ویژه به اهمیت و مدیریت بهینه منابع آب بر پایه همکاری و مشارکت تمام سطوح و لایه های اجتماعی است که در این فرایند از افراد و شهروندان گرفته تا سازمان ها و نهادهای دولتی همگی باید با تعهد و آگاهی اجتماعی به این مهم توجه کنیم تا شاهد بهره برداری پایدار از منابع آب استان باشیم.

امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق وب سایت متعلق به شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می باشد. بیانیه حریم خصوصی
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد. تمامی اطلاعات شخصی کاربران که از طریق فرمهای موجود در سایت تکمیل و ارسال میشود محرمانه تلقی شده و حریم شخصی افراد کاملا محفوظ خواهد ماند.
Powered by DorsaPortal